Wat is Qigong?

Qigong: één van de vijf pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde.

Qigong is een holistische benadering van zelfgenezing, bestaande uit eenvoudige oefeningen. Deze geneeskunst, die 5000 jaar geleden in China is ontstaan, was tot voor kort enkel toegankelijk voor de hogere lagen van de Chinese samenleving.

De Betekenis van Qigong

Qigong, ook wel bekend als Chikung of Daoyin, is gebaseerd op het principe van qi of levensenergie. Qi is de levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Het is de basis van alles en de kwaliteit van qi bepaalt de kwaliteit van het leven. Het is echter niet alleen belangrijk om qi te hebben; het is cruciaal dat qi onbelemmerd kan stromen.

 

De Rol van Qi

Als er onvoldoende qi door het lichaam stroomt, kan dit leiden tot een disbalans in lichaam en geest. Veel mensen hebben tegenwoordig een tekort aan qi door factoren zoals werkstress, sociale druk, ongezonde voeding, overdenken en onvoldoende rust of lichaamsbeweging. Ook kan een verkeerde lichaamshouding de stroom van energie belemmeren, omdat onbewust delen van het lichaam ‘op slot’ worden gezet.

 

Hoe Qigong bijdraagt aan Geestelijke en Lichamelijke Welzijn

Qigong kan door iedereen, op elk moment en op elke plaats worden beoefend, wat het zeer toegankelijk maakt voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt. Qigong is een aanvulling op je levensstijl en de effecten zijn bijna onmiddellijk merkbaar. Deze omvatten een beter slaappatroon, een gevoel van vitaliteit, meer ontspanning, verbeterde conditie en kracht, evenwicht, verhoogd concentratievermogen en een grotere aanwezigheid in het hier en nu, ondanks de voortdurende overstimulatie.

Hoewel qigong veel voordelen biedt, is het geen vervanging voor reguliere medische zorg. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd eerst een arts.

Lindsay

Qigong instructeur

Lindsay is een ervaren instructeur in qigong die geschikte lessen biedt voor iedereen en veel gezondheidsvoordelen biedt zoals stressvermindering en spierversterking.
Haar inspirerende lesstijl motiveert en ontspant haar studenten, voor een holistische en transformerende ervaring.

Gratis training Qigong

Mentale helderheid en fysieke ontspanning in 4 simpele stappen

Workshops

Live Qigong

Gratis training Qigong

Ontdek het zelfhelende vermogen van Qigong

In 4 simpele stappen minder stress en meer energie