Van stijve schouders tot energiek. Qigong transformeert je lichaam.

Heb je last van stijve schouders of rugpijn na een lange dag achter de computer? Of voel je je vaak moe en energieloos, zelfs na een goede nachtrust? Ontdek de eenvoudige en natuurlijke manier om je lichaam te transformeren en je energieker te voelen met qigong!

Qigong bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen, diepe ademhaling en meditatie. Het is als een rustgevende dans voor je lichaam en geest, bedoeld om de energie, of ‘qi’, in je lichaam te balanceren en te versterken.
Maar hoe kan qigong helpen bij die vervelende stijve schouders en eeuwige vermoeidheid?

Verlichting van stijve schouders en rugpijn met qigong

We kennen het allemaal: de spanning in je schouders en rug na een dag vol stress en een slechte houding. Qigong helpt je om deze spanning los te laten en je doorbloeding te verbeteren.
Probeer eens de “Schouderrol”. Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte. Hef je schouders op naar je oren (alsof je een schildpad nadoet), rol ze naar achteren en laat ze zakken. Herhaal dit 10 keer en wissel dan van richting. Voel je dat?

Meer energie en minder vermoeidheid door qigong.

Qigong verbetert de energiestroom in je lichaam waardoor je je vitaler voelt. Probeer de “Hemel en Aarde”-oefening om je energie een boost te geven. Sta met je voeten op schouderbreedte en adem diep in terwijl je je armen langzaam boven je hoofd brengt, alsof je de hemel omhoog duwt. Adem uit terwijl je je armen laat zakken en je knieĆ«n licht buigt, alsof je de aarde aanraakt. Herhaal dit 5-10 keer en voel hoe je lichaam weer tot leven komt. Je zult je zo energiek voelen dat je die extra kop koffie helemaal niet meer nodig hebt!
Of doe eens twee weken elke dag 30 minuten uit mijn gratis trainingsvideo en observeer dan hoe je je voelt. (klik hier voor de video)

Het mooie van qigong is dat je het overal en altijd kunt doen. Of je nu een pauze neemt op je werk, ontspant in de avond, of zelfs in de rij voor de kassa, een paar minuten qigong beoefenen kan een wereld van verschil maken. De langzame, bewuste bewegingen helpen je om in contact te komen met je lichaam en geest, wat resulteert in minder stress en meer energie.

Dus waarom niet vandaag nog beginnen met qigong? Je hebt niets te verliezen, behalve die vervelende stijve schouders en vermoeidheid.

Klik hier voor de verdiepende online qigong cursus en leer op je eigen tempo, in het comfort van je eigen omgeving, de mooie sierlijke bewegingen van qigong en transformeer stress in energie en zere schouders/rug in een soepel en sterk lichaam.

 

Lindsay

Qigong instructeur

Lindsay is een ervaren instructeur in qigong die geschikte lessen biedt voor iedereen en veel gezondheidsvoordelen biedt zoals stressvermindering en spierversterking.
Haar inspirerende lesstijl motiveert en ontspant haar studenten, voor een holistische en transformerende ervaring.

Gratis training Qigong

Mentale helderheid en fysieke ontspanning in 4 simpele stappen

Workshops

Live Qigong

Gratis training Qigong

Ontdek het zelfhelende vermogen van Qigong

In 4 simpele stappen minder stress en meer energie