Stress is NIET erg, mits je lichaam weer terug in balans kan komen

Bij stress wordt je sympathische zenuwstelsel geactiveerd (vechten en vluchten – ook wel het gaspedaal genoemd) en na de stressreactie moet het sympathische zenuwstelsel weer in actie komen om te kunnen herstellen en rusten.
Als dit dus niet gebeurt, staat je lichaam in de overdrive. Chronische stress.

Kort gezegd dien je uiteindelijk je parasympathische zenuwstelsel te helpen om weer in werking te komen. Dit moet je dus ACTIEF doen.
Een goede manier om dit actief te doen is door de ‘nervus vagus’ te stimuleren. Dit is een zenuw die verbonden is met het p.zenuwstelsel.

Nu komt qigong om de hoek kijken. Qigong is een holistische bewegingsleer en al duizenden jaren oud. Qigong is de ‘moeder’ van Tai Chi. Qigong is vooral gericht op de interne energie, dus je eigen gezondheid op zowel fysiek als mentaal niveau. Tai Chi is gericht op de externe energie, dus vooral gericht en ingezet in de Martial Arts (om een tegenstander uit te schakelen)

Qigong activeert constant de nervus vagus. Dit gebeurt o.a. doordat de bewegingen worden afgestemd op de ademhaling, maar ook de bewegingen zelf prikkelen de nervus vagus.

Het grote voordeel van qigong is dus dat je heel sterk de nervus vagus gebruikt, maar zonder dat je hier gefocust op bent. Je bent simpelweg mindful aan het bewegen, je ademt extra goed en deze combinatie is super krachtig.

Naast dit gegeven, zijn ook alle bewegingen gericht op het stimuleren van de orgaanfuncties en de meridianen. Hiermee worden afvalstoffen afgevoerd en blokkades opgeven zodat je levensenergie weer goed kan stromen en geen plekken mist. Want als er langere tijd geen (voldoende) energie stroomt, ontstaan er klacten.

Qigong zorgt ervoor dat de spanningsboog wordt opgerekt zodat je ook een betere concentratie krijgt en daardoor ook meer rust en overzicht ervaart.
Je traint je spieren, pezen en fascia op een zachte manier en daarmee is het blessurevrij.
Je hoeft niet lenig te zijn en iedereen kan qigong beoefenen, mits je de juiste begeleiding krijgt.

Deze begeleiding bied ik je in de vorm van de online cursus EnnerQi.
De cursus is zo ingericht dat je vier complete qigongseries leert kennen en daar alle bovengenoemde voordelen van gaat ervaren.
Je leert de juiste ademtechniek en ik begeleid je op een rustige manier door de oefeningen heen.

Het leuke van deze cursus is, is dat je het lekker thuis kunt doen op het moment dat het jou uitkomt, maar toch met mij contact kunt hebben als je vragen hebt. Ik sta namelijk gewoon de hele cursus voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dus ervaar je stress of wi lje gewoonweg je gezondheid boosten door middel van qigong? Dan is EnnerQi absoluut een waardevolle aanvulling voor jou.
Heb je eenmaal de kennis in bezit, dan zul je daar de rest van je leven profijt uit halen.

Hier vind je meer informatie over EnnerQi. Stuur me gerust een mailtje als je nog vragen hebt. Ik vertel je er graag over.

Lindsay

Qigong instructeur

Lindsay is een ervaren instructeur in qigong die geschikte lessen biedt voor iedereen en veel gezondheidsvoordelen biedt zoals stressvermindering en spierversterking.
Haar inspirerende lesstijl motiveert en ontspant haar studenten, voor een holistische en transformerende ervaring.

Gratis training Qigong

Mentale helderheid en fysieke ontspanning in 4 simpele stappen

Workshops

Live Qigong

Gratis training Qigong

Ontdek het zelfhelende vermogen van Qigong

In 4 simpele stappen minder stress en meer energie