Breek de cyclus van een burn-out en herstel jouw lichaam en geest

Leer het geheim achter de Chinese geneeskunde en ontwikkel vaardigheden waarmee je jouw zelfhelend vermogen versterkt en jouw lichaam en geest heelt voor een gezonder en gelukkiger leven. 

Verminder
Burn-out klachten

Verminder je angst, depressie en stress, wat direct bijdraagt aan het verlichten van burn-out klachten.

Verbeter
fysieke gezondheid

Verbeter niet alleen je mentale, maar ook je fysieke gezondheid. Verhoog je energie, concentratie en word weer uitgerust wakker.

Toegankelijk
voor iedereen

Je hebt geen medicijnen, therapeuten of apparatuur nodig. Overal toepasbaar, ongeacht uw achtergrond, locatie of financiële situatie.

Komt dit jou bekend voor?​

Je maakt je voortdurend zorgen over je gezondheid vanwege de lichamelijke klachten en het gebrek aan energie dat je voelt.

Je slaap kan worden verstoord door angst en depressieve gevoelens die leiden tot overmatig piekeren.

Je bent waarschijnlijk overbelast door de verantwoordelijkheden die je draagt en hebt het gevoel dat iedereen iets van jou wil.

Het verlies van motivatie en passie voor de dingen die je voorheen leuk vond is erg frustrerend.

Het gevoel onbegrepen te worden door de stigma op het werk en in de samenleving legt nog meer druk op je en het kan moeilijk zijn om nee te zeggen.

Je bent niet de enige…

Ik was chronisch moe en stond altijd aan, wat leidde tot een burn-out…

Je kent vast wel dat gevoel van totale uitputting, zelfs na een goede nachtrust. Bij mij was dat altijd zo. 

Ik voelde me leeg en energieloos, zonder te begrijpen waarom. Ik realiseerde me dat ik altijd bezig was met de verwachtingen van anderen, terwijl ik mijn eigen grenzen negeerde. Hierdoor voelde ik me gestrest en onzeker. 

Ondanks het praten met experts en verschillende therapieën, voelde ik me nog steeds verloren en wist ik niet meer wat ik moest doen. 

Ik besefte dat ik niet gelukkig was en me minder voelde dan anderen. Zelfs mijn lichaam gaf signalen die ik negeerde. Het was frustrerend dat niets leek te werken.

Ik had nooit gedacht dat dit geheim me zou helpen bij mijn burn-out, maar het bleek de sleutel tot mijn herstel te zijn

Ik ontdekte de wereld van qigong, een meditatieve bewegingsvorm en onderdeel van de Chinese geneeskunde om de lichamelijke en geestelijke gezondheid in balans te brengen en houden. Het was een emotionele ervaring en ik moest zelfs huilen van de pijn en emoties die opgeslagen zaten.

Maar de oefeningen brachten me ook zoveel rust en ontspanning. Het was alsof ik eindelijk kon herstellen en mezelf kon genezen. Het was een wonderbaarlijke ervaring en ik gun het iedereen om deze kennis en vaardigheden te hebben.

Bovendien zorgt Qigong voor een heldere geest en verbeterde concentratie, waardoor je effectiever en met meer voldoening kunt functioneren.

En ik weet dat jij dit ook kunt bereiken, als je maar bereid bent om de kracht van de levensenergie te ontdekken. Qigong is absoluut niet moeilijk en juist in deze eenvoud zit de kracht.

De 4 pijlers naar een zelfhelend vermogen

Stap voor stap leidt Qigong je naar een leven vol harmonie, waarin je assertiever en daadkrachtiger bent, en beter om kunt gaan met uitdagingen en stress. Je zult merken dat je beter slaapt, minder pijn ervaart en een sterker immuunsysteem ontwikkelt.

Bovendien zorgt Qigong voor een heldere geest en verbeterde concentratie, waardoor je effectiever en met meer voldoening kunt functioneren.

Pijler 1 Ontspanning

Ontspannen is de sleutel tot herstel. Laat je lichaam en geest tot rust komen. Na een periode van overmatige activiteit heeft je lichaam een beschermingsmechanisme ontwikkeld. Leer ontspannen en geef je lichaam de kans om te herstellen. Zo kan je in de toekomst stress vroegtijdig signaleren en voorkom je een burn-out.

Pijler 2 Beweging

Laat beweging je herstel ondersteunen. Als je je uitgeput voelt, is beweging wellicht het laatste waar je aan denkt. Maar beweging kan je hormonen een boost geven en je lichaam en geest opnieuw activeren. Stap voor stap gaan we op een zachte manier de programma’s van lichaam en geest heractiveren.

Pijler 3 Ademhaling

Leer de juiste ademhalingstechniek. Zonder dat je het waarschijnlijk hebt gemerkt, zat je ademhaling waarschijnlijk te hoog. In je borst of zelfs in je keel. Deze manier van ademhalen werkt altijd tegen je, omdat het je lichaam in een staat van stress brengt. De juiste ademhaling zorgt en helpt bij het ontspannen van je spieren en het verminderen van stress en angstgevoelens.

Pijler 4 Mindset

Kom meer in contact met je mindset. Bewustwording van je gedachten gedurende de dag kan je gemoedstoestand en energieniveau beïnvloeden. Ervaar je onzekerheid, faalangst, bewijsdrang, of moeite met grenzen stellen? Deze emoties kunnen onbewust je keuzes beïnvloeden. Zorg dat je niet overwerkt als je moe bent en streef niet altijd naar perfectie, anders vraag je continu teveel van jezelf.

Testimonials

5/5

De kracht van Qigong door de ogen van mijn deelnemers:

Klaar voor de eerste stap naar een gezond en gelukkig leven?
Ervaar hoe je stress, pijn en gebrek aan energie kunt overwinnen met bewezen Qigong-methoden, vanuit het comfort van je eigen huis, zodat je zonder beperkingen volledig van het leven kunt genieten.

Wat je krijg met de EnnerQi:

Videoreeks

Leer de 4 transformerende oefeningen die de 4 pijlers omvatten en leid jezelf naar een nieuw niveau van zelfbewustzijn. Je hoeft niet over je verleden te praten of je gevoelens bloot te leggen. In 8 video’sbegeleid ik jou stap voor stap bij de oefeningen en leer ik je hoe je de ademhaling en beweging kunt synchroniseren.

Acupunctuur Gids

Leer waar de belangrijkste punten zitten en hoe je ze kunt activeren.

Persoonlijke contact

EnnerQi is een online cursus waarbij je toch persoonlijk contact hebt met mij wanneer je vragen hebt. Ik streef ernaar deze binnen 24 uur te beantwoorden via mail of telefonisch.

Q&A Sessies

Krijg direct antwoord op al je vragen. Ik help jou om je onzekerheden of twijfels over een bepaald onderwerp weg te nemen, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt.

Wekelijkse inspiratie mails

Met daarin extra oefeningen, tips, visualisaties en meditaties.

Ik ben voortdurend aan het bijleren en zal mijn nieuwste inzichten en technieken met je delen via de inspiratie mailtjes. Ik gebruik hiervoor alles wat op mijzelf een positieve impact heeft gehad. Daarom maak ik naast qigong ook gebruik van sjamanistische technieken, hypnotherapie, de biotensor, mediumschap en al het andere wat nog mag komen.

De meest gestelde vragen

Je hebt voor altijd toegang.

Ja! Ik richt me vooral op vrouwen omdat ze vaker piekeren, wakker liggen, moeite hebben om hun grenzen aan te geven en last kunnen hebben van hormonen. Ook mannen kunnen dit ervaren, dus wees welkom!

Naast een apparaat om de video’s af te spelen heb je niks anders aan materiaal nodig.

Wat verder helpt is om discipline te hebben om elke dag 20 minuten lang de series te doen.

Ja dit kan. Stuur een mail naar hallo@shegong.nl.

Je hoeft niet lenig te zijn.

Dit verschilt per persoon, per dag en per moment. Wil je een oefening doen voor extra energie? Doe dit dan in de ochtend. Wil je juist tot rust komen dan kan het juist fijn zijn om dit voor het slapen te doen.

Door de beoefening leer jij zelf te voelen wat voor jou nodig is.

In het kort:

Qigong is gericht op zelfheling om de gezondheid te bevorderen. Qigong laat je naar binnen keren en werken met de levensenergie binnen jezelf. Ik noem qigong vaak de ‘moeder’ van tai chi omdat het ouder is en breder.

De bewegingen zijn vloeiend en op het ritme van de ademhaling.

Tai Chi is ter bevordering van de Martial Arts, als zelfverdediging. De energie wordt vooral op de ander gericht (extern). Naast dat tai chi net als qigong veel gezondheidsvoordelen heeft, is het een stuk moeilijker te leren.

Yoga is statischer dan qigong en je blijft langer in de beweging hangen.