Qigong: één van de vijf pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde.

Qigong is een holistische benadering van zelfgenezing, bestaande uit eenvoudige oefeningen. Deze geneeskunst, die 5000 jaar geleden in China is ontstaan, was tot voor kort enkel toegankelijk voor de hogere lagen van de Chinese samenleving.

De Betekenis van Qigong

Qigong, ook wel bekend als Chikung of Daoyin, is gebaseerd op het principe van qi of levensenergie. Qi is de levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Het is de basis van alles en de kwaliteit van qi bepaalt de kwaliteit van het leven. Het is echter niet alleen belangrijk om qi te hebben; het is cruciaal dat qi onbelemmerd kan stromen.

De Rol van Qi

Als er onvoldoende qi door het lichaam stroomt, kan dit leiden tot een disbalans in lichaam en geest. Veel mensen hebben tegenwoordig een tekort aan qi door factoren zoals werkstress, sociale druk, ongezonde voeding, overdenken en onvoldoende rust of lichaamsbeweging. Ook kan een verkeerde lichaamshouding de stroom van energie belemmeren, omdat onbewust delen van het lichaam ‘op slot’ worden gezet.

Hoe Qigong bijdraagt aan Geestelijke en Lichamelijke Welzijn

Door het beoefenen van qigong worden de energiepoorten van het lichaam, de zogenaamde meridianen, geopend, waardoor oude qi kan worden afgevoerd en nieuwe qi onbelemmerd door het lichaam kan stromen. Qigong verhoogt het bewustzijn van wat er in je lichaam en geest speelt en bevordert innerlijke rust, verbondenheid, eenheid, heelheid, onvoorwaardelijke liefde en geluk.

Toegankelijk en voor iedereen

Qigong kan door iedereen, op elk moment en op elke plaats worden beoefend, wat het zeer toegankelijk maakt voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt. Qigong is een aanvulling op je levensstijl en de effecten zijn bijna onmiddellijk merkbaar. Deze omvatten een beter slaappatroon, een gevoel van vitaliteit, meer ontspanning, verbeterde conditie en kracht, evenwicht, verhoogd concentratievermogen en een grotere aanwezigheid in het hier en nu, ondanks de voortdurende overstimulatie.

Hoewel qigong veel voordelen biedt, is het geen vervanging voor reguliere medische zorg. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd eerst een arts.

Testimonials

5/5

Wat andere over Qigong zeggen

Hoe ik jou kan helpen

Gratis Training

Krijg meer energie en verlaag je stressniveau in 4 simpele stappen!
Het is tijd om jouw leven weer in eigen handen te nemen. Bekijk mijn gratis training en ontdek hoe jij jouw burn-out klachten kan verlichten en voorkomen met Qigong.

EnnerQi

In deze cursus leer je aan de hand van instructievideo’s hoe jij jouw zelfhelende vermogen kunt upgraden door middel van krachtige eeuwenoude technieken vanuit de Chinese geneeswijze Qigong.

1 op 1 begeleiding

Privéles qigong is een manier om sneller te groeien en meer verdieping in je beoefening te kunnen krijgen.

Samenwerking

Laat qigong een onderdeel worden van een retraite, workshop, evenement of opleiding.

Qigong op de werkvloer voor meer vitaliteit, productiviteit en blijheid bij de medewerkers.

Qigong als tool in de hulpverlening voor zowel medewerkers als cliënten.

Workshops

We bieden verschillende workshops aan om de gezondheid te verbeteren, zoals Wim Hof Breathwork en Qigong voor mantelzorgers. Deze workshops ondersteunen het immuunsysteem, verminderen stress en verbeteren de vitaliteit van het lichaam.