Extra slapen als je een burn-out hebt

Als je in een burn-out zit, slaap dan extra veel!
Ik merk nog altijd dat het advies is om niet overdag te gaan slapen omdat dan het slaap-waakritme in de war gaat. Maar als je even uitzoomt dan is je lichaam door zijn energiereserves heen. De manier om deze weer op te bouwen is door te slapen (en goed te eten). In je slaap herstelt je lichaam.
Het verwerkt en laad op.

Doordat je al te lang energie “geleend” hebt uit je reservevoorraad, maar deze niet tijdig hebt terugbetaald in de vorm van rust, sta je nu in de min. Dus waarom zou je niet extra slapen om van die min een plus te maken?
Wat doen we veel als we ziek zijn? Als we griep hebben? Juist, slapen. Een burn-out is fysiek.

Ikzelf ben juist beter gaan slapen door overdag regelmatig een dutje te doen in de eerste fase van mijn burn-out.
Ik vond dat moeilijk, in mijn beleving doen alleen baby’s dit, maar omdat ik toch nergens energie of zin voor had, heb ik me uiteindelijk overgegeven aan de vermoeidheid en ben ik ook overdag gaan slapen.

Wat ik wel deed was elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed en ’s ochtends ook na de wekker opstaan. Hoe moeilijk dit ook was. Ik ging opstaan om te ontbijten en om een blokje om te lopen. Was ik daarna bekaf, ging ik slapen.

Je hebt misschien ook het advies gekregen om vooral leuke dingen te gaan doen. Maar ook leuke dingen kosten energie. Je krijgt er wel een goed gevoel van en gezonde stofjes zullen worden aangemaakt, toch verbruik je energie.
Doe vooral leuke dingen want dat is zo belangrijk. Misschien wel het belangrijkste. Genieten!
Maar laad ook je voorraad energie weer op.

Leer VOELEN wat je lichaam nodig heeft en doe dit ook.

Maak van die min weer een plusje.

Lindsay

Qigong instructeur

Lindsay is een ervaren instructeur in qigong die geschikte lessen biedt voor iedereen en veel gezondheidsvoordelen biedt zoals stressvermindering en spierversterking.
Haar inspirerende lesstijl motiveert en ontspant haar studenten, voor een holistische en transformerende ervaring.

Gratis training Qigong

Mentale helderheid en fysieke ontspanning in 4 simpele stappen

Workshops

Live Qigong

Gratis training Qigong

Ontdek het zelfhelende vermogen van Qigong

In 4 simpele stappen minder stress en meer energie