Burn-out en TCM

Stel je voor dat je lichaam een ​​soort van interne balansact is, als een acrobaat op een koord. In de wereld van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), draait alles om het behouden van die perfecte balans tussen Yin en Yang, de goede oude vitale energie genaamd Qi, en de diverse organen die samenwerken als een soort harmonieus orkest.

Nu, wanneer het leven je wat te zwaar wordt, en je voelt alsof je meer stress hebt dan een kalkoen tijdens Thanksgiving, dan kan het zijn dat die delicate balans in gevaar komt. Dat is waar een burn-out om de hoek komt kijken.

Volgens TCM wordt een burn-out vaak gezien als het moment waarop je lichaam en geest uitgeput zijn van al dat gedoe. Het is alsof je Qi-voorraad op is en je innerlijke Yin en Yang ruzie maken over wie er de baas is.

Soms kunnen zelfs je organen zich ermee bemoeien – je lever die protesteert als een opstandige tiener, je nieren die klagen als een zorgelijke moeder, en je milt die piekert zich suf.

Maar maak je geen zorgen, er is licht aan het einde van de tunnel, en het zit niet alleen in een pot goud.
Zo werken acupunctuur en kruiden fantastisch op het energiesysteem. Klop altijd aan bij een professionele arts hiervoor.
Wat je wel zelf kunt doen zijn natuurljk de qigong oefeningen die je gratis kunt volgen in mijn training en een heerlijke zelfmassage waarbij je lichte druk uitoefent over je hele lichaam.

Dus, als je je voelt als een uitgebluste kaars op een verjaardagstaart, weet dan dat de TCM-wereld er is om je te helpen je innerlijke vuur weer aan te wakkeren en die balans te herstellen.

Lindsay

Qigong instructeur

Lindsay is een ervaren instructeur in qigong die geschikte lessen biedt voor iedereen en veel gezondheidsvoordelen biedt zoals stressvermindering en spierversterking.
Haar inspirerende lesstijl motiveert en ontspant haar studenten, voor een holistische en transformerende ervaring.

Gratis training Qigong

Mentale helderheid en fysieke ontspanning in 4 simpele stappen

Workshops

Live Qigong

Gratis training Qigong

Ontdek het zelfhelende vermogen van Qigong

In 4 simpele stappen minder stress en meer energie